De geschiedenis van SLIM-bier gaat 30 jaar terug in de tijd: Dirk, vandaag onze hoofdbrouwer, maakte toen vruchtenwijn. Na een twintigtal jaar succesvol wijn maken was hij op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Ondanks het spreekwoord "bier na wijn geeft venijn" is Dirk -rebels als hij is- gestart met het brouwen van bier. Hoewel... Van het echt ambachtelijk brouwen was destijds nog niet direct sprake, want toen ging het om het vergisten van gehopt moutextract. Maar het resultaat viel echt in de smaak toen hij zijn bier aan een paar bevriende vaders (Filip, Jan, Philippe en Xavier, samen met Dirk de ‘brouwbroeders’) na een verjaardagsfeestje van zijn zoontje liet proeven.

Na een groter brouwsel gingen de vijf broeders over tot de aankoop van een geautomatiseerde brouwketel van 20 en nadien 50 liter. Het blikbier van weleer had plaatsgemaakt voor een volledig volmout brouw- en bottelproces.
Op de nieuwjaarsreceptie 2009 van de gemeente Destelbergen kreeg het kind bovendien een naam:
SLIM, wat staat voor de Sociëteit van de Levensgenietende, Inzichthebbende Mannen.

Moutsoorten werden vergeleken, verschillende hopsoorten werden gewikt en gewogen, gistsoorten werden geselecteerd,.... Na vele proefbrouwsels is het recept verder verfijnd en op punt gesteld.
Op vandaag is het vlaggenschip de SLIM³, een amberkleurige, heerlijk kruidig smakende tripel met nagisting op de fles, verkrijgbaar voor het grote publiek. De reacties zijn zowel bij vrouwen als bij mannen unaniem: Heerlijk!

Sinds 2012 werken we samen met Brouwerij De Graal, waar ons bier wordt gebrouwen.

De brouwbroeders experimenteren en innoveren bovendien voortdurend verder en dat zal er ongetwijfeld toe leiden dat er in de toekomst nog andere SLIM-bieren op de markt komen.